UNICEF: Prej pasojave të koronavirusit, rrezikojmë shpërthimin e fruthit  

Fondacioni për Fëmijë i Kombeve Bashkuara (UNICEF) paralajmëroi për mundësinë e shpërthimit fruthit, për shkak pandemisë koronavirusit.    

UNICEF tha se disa programe të vaksinimit janë shtyrë për shkak të krizës globale shëndetësore, raporton Rel.    

37 vende, 117 milionë fëmijë mund mos imunizohen me kohë ndaj fruthit, tha UNICEF.    

Fruthi, i cili shkakton kollitje, skuqje dhe ethe, mund parandalohet me dy doza vaksinës njohur si MMR.    

mesin e vendeve kanë vendosur shtyjnë vaksinimet për fruth, janë: Bangladeshi, Brazili, Bolivia, Kamboxhia, Etiopia, Somalia e tjera.    

Ndërprerja e vaksinimit rutinor do rrisë rrezikun fëmijët kontraktojnë sëmundje vdekjeprurëse”, tha zëdhënësja e UNICEF-it, Joanna Rea.    

Fruthi është sëmundje ngjitëse dhe potencialisht fatale.    

Organizata Botërore e Shëndetësisë, muajin e kaluar, e ka shpallur sëmundjen COVID-19, që e shkakton koronavirusi, pandemi globale.    

Mbi 1.9 milion njerëz në botë janë prekur nga kjo sëmundje, ndërsa mbi 120,000 kanë humbur jetën.  

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*