Shpërthen COVID-19 në Greqi/ Konfirmohen 416 raste të reja dhe 5 vdekje

Ditën e sotme, Phea bëri publike 416 raste të reja shpërthimi të coronavirusit në Greqi, nga të cilat 55 në lidhje me grupe të njohur dhe identifikuar dhe 59 nga kontrollet në portat hyrëse në vend.

Numri i përgjithshëm i rasteve ka shkuar në 18123. 79 pacientë po trajtohen të intubuar, ndërkohë që 207 pacientë janë liruar nga ICU.

Njëherësh sot nga Phea u bënë publike edhe 5 raste vdekjesh të tjera të regjistruara duke shkuar numri në  388 vdekje gjithsej në vend.

Nga 1 janari 2020 e deri më sot, në laboratorët që kryejnë provat për koronavirusin e ri (SARS-CoV-2) dhe i cili deklaron sistematikisht në EODY totalin e mostrave që ata kontrollojnë, është regjistruar një total prej 1296795 mostra klinike që janë testuar ndërsa 10719 mostra janë testuar nga Njësitë Shëndetësore dhe Shkallët e EODY që kryejnë testet Rapid Ag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*