‘Po kontribuon në favor të Biden’/ Republikanët akuza Twitter-it: Censuroi median, shkeli ligjin federal

Të premten, Komiteti Kombëtar Republikan (RNC) paraqiti një ankesë në Komisionin Federal të Zgjedhjeve (FEC) duke pretenduar se censura e artikullit të New York Post në lidhje me marrëdhëniet e biznesit me të huaj të Hunter Biden dhe njohuritë e pretenduara të ish-Zëvendës Presidentit Joe Biden për ato marrëdhënie, arrin në një “Kontribut i paligjshëm politik, në përfitimin e korporatave” në fushatën Biden, ka mësuar Fox News.

Ankesa, e paraqitur nga RNC të premten dhe e marrë ekskluzivisht nga Fox News, thotë se RNC “beson se Twitter ka shkelur FECA dhe Rregulloren e Komisionit duke dhënë kontribute në përfitimin e fushatave të Biden për President”.

RNC, në ankesën e saj, tha se Twitter “është një aktor partizan, i drejtuar nga Demokratët partizanë” dhe “po përdor burimet e saj të korporatave për të siguruar mbështetje aktive për fushatën e Joe Biden në kundërshtim me ligjin federal”, dhe kërkoi që FEC “të kryente menjëherë hetimi “në” kontributet e paligjshme përfituese të Twitter në fushatën e Biden “dhe” vendosja e dënimit maksimal të lejuar sipas ligjit “.

Ankesa vjen pasi Twitter parandaloi përdoruesit të shpërndanin një artikull me një raport të New York Post në lidhje me postat elektronike që hedhin dritë në marrëdhëniet e biznesit të Hunter Biden dhe kundërshtojnë komentet e kaluara të kandidatit për president të Demokratëve, duke pretenduar se ai nuk kishte njohuri për aktivitetet e biznesit të djalit të tij.

RNC pretendoi se Twitter është “përfshirë në veprimin më të pacipë dhe më të pashembullt të shtypjes së medias në historinë e këtij vendi, dhe kjo po e bën për qëllimin e qartë të mbështetjes së fushatës së Biden”.

RNC pohoi se Twitter ka “ndërmarrë veprime të papara për të shtypur artikujt nga shpërndarja në platformën e saj”.

“Konsulentët demokratë të medias mund të ëndërrojnë vetëm aftësi të tilla”, lexohej në ankesë. “Përmes shtypjes së tij të përkohshme, partizane ndaj mediave kritike ndaj Biden, [Twitter] po bën kontribute të paligjshme, të korporatave në natyrë pasi ofron shërbime mediatike të padëgjuara për fushatën e Joe Biden.”

Ankesa i referohet ligjit federal të financave të fushatës, i cili “ndalon në mënyrë rigoroze korporatat të bëjnë kontribute për kandidatët federalë” dhe vëren se “kontribut” përcaktohet të thotë “çdo gjë me vlerë, e bërë nga çdo person, për të ndikuar në zgjedhje”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*