Pandemia/ Japonia akuza Kinës për përhapjen e ‘propagandës’ dhe ‘dezinformimit’

Në një përmbledhje vjetore të mbrojtjes, Japonia ka akuzuar Kinën për përhapjen e ‘propagandës’ dhe ‘dezinformimit’ gjatë pandemisë së koronavirusit.

“Dezinformimi” i pretenduar përfshin pretendime në internet se virusi ishte sjellë në Kinë nga një anëtar ushtarak amerikan dhe se mjetet juridike tradicionale kineze mund të trajtojnë sëmundjen.

Pretendimet dolën mes ‘paqartësive sociale dhe konfuzionit’ të pandemisë, tha Japonia në letrën e mbrojtjes të miratuar nga qeveria e kryeministrit Shinzo Abe të martën.

Deklarata vjen, ndërsa virologu i respektuar kinez Dr Yan Li-Meng paralajmëroi se ‘nuk kemi shumë kohë’ për të ndaluar pandeminë.

Yan – e cili tha se është detyruar të largohet nga Hong Kongu, sepse ajo ‘e di se si i trajtojnë ata kallëzuesit’ – pretendoi se Pekini e dinte për koronavirusin shumë përpara se të konfirmoheshin rastet e para.

Ajo i tha Fox News: ‘Dua që njerëzit e SHBA të kuptojnë se sa e tmerrshme është kjo’.

Ajo shtoi: ‘Ne duhet të ndjekim dhe të marrim provat e vërteta sepse kjo është pjesa kryesore për të ndaluar këtë pandemi. Ne nuk kemi shumë kohë ‘.

Në një intervistë të hershme, Yan tha se mbikëqyrësit e saj – shumë të njohur si disa nga ekspertët më të mirë në fushën e tyre – injoruan kërkimet që ajo filloi të ndërmarrë që nga fillimi i shpërthimit, i cili përfundimisht çoi në pandeminë globale Covid-19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*