‘Një ndër vendet e origjinës së Covid-19’/ Pas Indisë, Kina fajëson Greqinë

Chinese virologist Shi Zhengli is seen inside the P4 laboratory in Wuhan, capital of China's Hubei province, on February 23, 2017. - The P4 epidemiological laboratory was built in co-operation with French bio-industrial firm Institut Merieux and the Chinese Academy of Sciences. (Photo by Johannes EISELE / AFP) (Photo by JOHANNES EISELE/AFP via Getty Images)

Greqia mund të jetë një ndër vendet ku filloi përhapja e koronavirusit, pohuan studiuesit kinezë.

Pasi shënjestruan Indinë si vend i dyshuar kryesor për shpërthimin, shkencëtarët kinezë hodhën idenë se provat e tyre tregojnë për virusin që shfaqet në Bangladesh, SHBA, Greqi, Australi, Indi, Itali, Republikë çeke, Rusi ose Serbi.

Ndërsa rastet e para me koronavirus u shaqën në Wuhan, Kina pretendon të kundërtën.  Një ekip nga Akademia Kineze e Shkencave tha se virusi ka gjasa të ketë origjinën në Indi në verën e vitit 2019, duke u transmetuar përmes kafshëve përmes dhe ujit të kontaminuar, para se të “udhëtonte” në Wuhan.

Nuk është hera e parë që autoritetet kineze kanë drejtuar gishtin e fajit diku tjetër, duke sugjeruar, kryesisht pa prova, që Italia dhe SHBA mund të jenë vendi i origjinës së Covid-19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*