Ndihmat në Siri nga Turqia/ Rusia, Kina vendosin ‘veton’ ndaj rezolutës së OKB-së

The UN Security Council holds a meeting on the Middle East, including the Palestinian question, Wednesday, Nov. 20, 2019 at United Nations headquarters. (AP Photo/Mary Altaffer)

Rusia dhe Kina vendosën veto ndaj një përpjekjeje të fundit nga anëtarët perëndimorë të Këshillit të Sigurimit në OKB, për të zgjatur ndihmën humanitare e cila skadon të premten, për të shpërndarë në dy pikat kufitare në Siri nga Turqia për gjashtë muajt e ardhshëm.

Kombet e Bashkuara thonë se miliona civilë sirianë në veri-perëndim të vendit varen nga ndihma humanitare e dhënë nga Turqia, duke e përshkruar atë si një “shpëtim”, raporton Reuters.

13 anëtarët e tjerë të këshillit votuan në favor të rezolutës të premten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*