‘Muajin tjetër kemi gati vaksinën për Covid-19’/ Ministri i Shëndetësisë në Britani jep lajmin e madh

‘Nëse vaksina e Pfizer / BioNTech miratohet nga ekuivalenti i Mbretërisë së Bashkuar i Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave, mund të jetë gati deri në muajin tjetër’, tha të premten Ministri i Shëndetësisë në Britaninë e Madhe Matt Hancock.

Ministri Hancock tha se qeveria i ka kërkuar zyrtarisht Agjencisë Rregullatore të Barnave dhe Produkteve Shëndetësore (MRHA), për të vlerësuar vaksinën e Pfizer / BioNTech për përshtatshmërinë e saj për autorizim.

“Nëse vaksina aprovohet, ajo natyrisht do të jetë në dispozicion në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar nga NHS jonë falas, në pikën e një dërgese, në përputhje me nevojën për aftësinë për të paguar,” tha Hancock.

Ai shtoi se nëse vaksina do të miratohet, qeveria do të jetë e gatshme të fillojë vaksinimin muajin tjetër si dhe pjesën më të madhe të vitit të ri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*