Greqia gati të rrisë prezencën në Mesdhe/ Miliarda euro për të modernizuar flotën e avionëve

Ministri i Mbrojtjes Nikolaos Panagiotopoulos, ka njoftuar se Greqia ka vendosur që të shpenzojë 1.5 miliard euro për të modernizuar flotën e saj, me avionë F 16 Viper (nëpërka).

Marrëveshja e arritur kohë më parë, ka si qëllim instalimin e një sistemi moderne luftimi, duke filluar nga modelet më të reja të avionëve, të blerë nga SHBA.

Modernizimii flotës do të bëhet nga SHBA dhe pritet që në fund të vitit 2027, të jetë investuar në 85 avionë F 16 Viper, të cilët do përdorën nga Greqia.

Pas tensioneve të shtuara në Egje me Turqinë, vendimi erdhi si nevojë e Greqisë, për të rritur prezencën në Mesdhe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*