Gjykata rrëzon FBI/ S’ka lidhje mes Trump dhe Rusisë! Presidenti ironizon drejtorin e agjencisë sekrete

Drejtori i FBI-së, Christopher Wray tha se ai ndjen ” keqardhje të thellë” për sjelljen e gabuar të zyrës së tij gjatë mbikëqyrjes, në hetimin ndaj ndërhyrjes ruse, duke vijuar me një plan prej 12-hapash, për të parandaluar abuzimet në të ardhmen.

Por të shtunën presidenti Trump sugjeroi që Wray nuk shkoi aq larg sa duhet gjatë hetimit. Në një postim në Twitter, Trump u shpreh:

“Chris, po në lidhje me të gjitha jetët që u shkatërruan për shkak të të ashtuquajturave ‘gabime?’ ” A do të paguajnë këta “policë të ndyrë” një çmim të madh për mashtrimet që ata kryen? ”

Të premten, Wray dorëzoi planin e tij të reformës në Gjykatën e Mbikëqyrjes së Inteligjencës së Huaj, pasi një raport i përgjithshëm i inspektorit gjeti 17 gabime në aplikacionin e mbikëqyrjes së FBI-së për ish-ndihmësin e fushatës Trump, Carter Page.

“FBI ka respektin maksimal për këtë Gjykatë ‘FISA’ dhe shprehim keqardhje të thellë për gabimet dhe lëshimet e identifikuara nga OIG,” shkroi Wray, duke iu referuar Zyrës së Departamentit të Drejtësisë dhe raportit të Inspektorit të Përgjithshëm të lëshuar në dhjetor.

Në regjistrimin e rrallë të gjykatës publike, Wray pranoi raportin e gjetur si “sjellje që është e papranueshme dhe jopërfaqësuese e FBI si një institucion”.

Trump ka akuzuar për një kohë të gjatë FBI dhe Departamentin e Drejtësisë për fillimin e një hetimi të pajustifikuar, të motivuar politikisht në fushatën e tij.

Ai vazhdon të tregojë mesazhe me tekste anti-Trump nga Lisa Page, asokohe një avokat i FBI dhe Peter Strzok, ish-kreu i FBI-së për kundërzbulim, si provë që zyra ishte jashtë për ta marrë atë.

Megjithë gabimet në procesin e aplikimit, Inspektori i Përgjithshëm Michael E. Horowitz nuk gjeti asnjë paragjykim politik ose sjellje të qëllimshme, që lidhej me nisjen e hetimit për lidhjet e fushatës Trump me Rusinë.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”en”><p lang=”en” dir=”ltr”>“FBI Director apologizes for FISA Errors (of which there were far to many to be a coincidence!).” <a href=”https://twitter.com/FoxNews?ref_src=twsrc%5Etfw”>@FoxNews</a> Chris, what about all of the lives that were ruined because of the so-called “errors?” Are these “dirty cops” going to pay a big price for the fraud they committed?</p>&mdash; Donald J. Trump (@realDonaldTrump) <a href=”https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1215991304448020480?ref_src=twsrc%5Etfw”>January 11, 2020</a></blockquote>

<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*