‘Forca e Reagimit të Shpejtë’/ Mali i Zi dërgon ushtarë shtesë në NATO

Mali i Zi do të dërgojë 30 anëtarë të ushtrisë malazeze në Forcën e Reagimit të Shpejtë të NATO, u njoftua në llogarinë Twitter të misionit të Malit të Zi në NATO.

Përveç rolit operacional, Forca e reagimit të Shpejtë mund të përdoret për bashkëpunim më të madh në arsim, trajnim, ushtrime dhe teknologji.

“Me dërgimin e trupave në NATO, Mali i Zi do të kontribuojë në mënyrë aktive në sistemin e sigurisë kolektive, zhvillimin e aftësive dhe aftësive të aleancës, dhe kështu përmirësimin e drejtpërdrejtë të sigurisë, prosperitetit dhe stabilitetit të shtetit”, thuhet në njoftim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*