Ekonomia në kolaps/ Britania po rishikon masat kufizuese mbi distancën dhe karantinën

Britania po rishikon me urgjencë rregullin e saj të distancës sociale dhe mund të jetë në gjendje të zbusi karantinën për udhëtarët, për të ndihmuar ekonominë e saj të rikuperohet nga një kolaps i krizës së koronavirusit, tha ministri i financave të vendit Rishi Sunak.

Progresi në trajtimin e pandemisë së koronavirusit do të thoshte që Britania ishte në gjendje të merrte një “pamje të freskët” me rregullin dy metra, për të cilin shumë punëdhënës kanë thënë se do ta bëjnë më të vështirë kthimin me shpejtësi pas bllokimit, tha Sunak të dielën, raporton Reuters.

Qeveria e kryeministrit Boris Johnson, i cili thotë se gjithmonë ka ndjekur këshillat shkencore në trajtimin e pandemisë, përballet me një akt të vështirë balancimi të ringjalljes së ekonomisë, pa lejuar një valë të dytë të rasteve të koronavirusit.

Britania ka numrin e tretë më të lartë të vdekjeve të koronavirusit pas Shteteve të Bashkuara dhe Brazilit, diçka që kritikët e qeverisë thonë se reflektojnë përgjigjen e saj ndaj krizës.

“E rëndësishme është që ta shikojmë në mënyrë gjithëpërfshirëse, në rreth dhe kjo është ajo që do të bëjmë urgjentisht,” i tha Sunak Sky News për rregullin e distancës sociale, duke shtuar se puna paraprake tashmë kishte filluar.

Reduktimi i distancës që njerëzit duhet të mbajnë larg njëri-tjetrit do të thotë që tre të katërtat e pubeve mund të rihapen, sesa me rregullin prej dy metrash, ku rreth një e treta e pabeve mund të rihapej.

Sunak gjithashtu tha se qeveria mund të bëjë ndryshime në karantinën 14-ditore për njerëzit që vijnë në vend, siç është futja e korridoreve të udhëtimit me vende të veçanta.

Kompanitë ajrore kanë paralajmëruar humbje të mëdha në punë për shkak të karantinës së prezantuar javën e kaluar.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*