COVID-19/ Britania regjistron vetëm 48 vdekje të tjera   

Shkalla e koronavirusit të Anglisë Jugperëndimore tani mund të kishte kaluar mbi 1, paralajmëruan shkencëtarët e qeverisë sot pasi pranuan që Midlands është tani rajoni i vetëm ku është padyshim nën numrin e frikshëm të infeksioneve, pasi Britania regjistroi vetëm 48 vdekje të tjera nga Covid-19.

Paneli këshillimor zbuloi se vlera R është akoma midis 0.7 dhe 0.9 si një e tërë për Mbretërinë e Bashkuar, që do të thotë se nuk ka ndryshuar në pothuajse dy muaj, raporton Dailymail.

Mbajtja e normës nën një konsiderohet e rëndësishme sepse do të thotë që shpërthimi po zvogëlohet pasi jo të gjithë ata që e kapin atë e transmetojnë atë.

Ekspertët kryesorë paralajmëruan se nuk ka gjasa që Mbretëria e Bashkuar të eliminojë virusin para dimrit, por rrëfyen se shkalla vlerës R nuk është më një numër i dobishëm, sepse transmetimi është i ulët.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*