‘Ata që kthehen në vend të infektuar me COVID-19, konsiderohen bioterroristë’

Lidhur me shtimin e rasteve të infeksioneve, regjimi i Nicola Maduros në Venezuelë nxit njerëzit të denoncojnë fqinjët e tyre që janë të sëmurë me COVID-19, duke i quajtur ata “bioterroristë”.

Sipas një njoftimi të fundit, Forcat e Armatosura Kombëtare Bolivare të Venezuelës inkurajojnë  qytetarët të kërkojnë të infektuarit, duke thënë se një migrant i kthyer “është një bioterrorist që vë në rrezik shëndetin e të gjithëve”.

Ata gjithashtu siguruan një adresë emaili dhe kërkuan nga cilido që kishte informacion për t’u dërguar atyre “informacionin e personit dhe vendndodhjen e tyre të saktë” në mënyrë që qeveria të mund t’i ndalonte ata.

“Ata na thanë se jemi të kontaminuar, se jemi fajtorë për infektimin e vendit,” i tha Javier Aristizabal, një infermier nga Caracas, New York Times . Ai tha se kaloi 70 ditë në qendrat e paraburgimit pasi u kthye nga Kolumbia në mars.

Sapo të arrestohen këta Venezuelë, ata vendosen në kushte të pasigurta kontrolli edhe nëse nuk shfaqin simptoma të COVID-19.

“Në hotelet e komanduara, shkollat ​​e papërdorura dhe stacionet e autobusëve të rrethuar, venezuelianët që kthehen në shtëpi nga vendet e tjera në Amerikën Latine janë duke u detyruar të futen në dhoma të mbushura me njerëz, me ushqim, ujë ose maska ​​të kufizuara“, raportoi New York Times .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*