Shpërndahet parlamenti/ Kroacia do zhvillojë zgjedhje të reja para verës

Katër muaj para mbarimit të legjislaturës, parlamenti kroat është shpërndarë me propozimin e mazhorancës së qendrës së djathtë, në mënyrë që të mbahen zgjedhjet politike para verës.

Vendimi u miratuar me një shumicë prej 105 nga 151 deputetë.

Presidenti  kroat Zoran Milanoviç, do vendosë datën e zgjedhjeve dhe vendimi i tij do të bëhet i ditur së shpejti.

Shtypi shkruan se kroatët ka shumë të ngjarë të votojnë rinovimin e parlamentit më 28 qershor ose 5 korrik.

Bashkimi Demokratik Kroat (HDZ,) i kryeministrit Andrej Plenkoviç motivoi parashikimin e këtyre zgjedhjeve me pamundësinë për të parashikuar ndikimin e një vale të dytë të mundshme e koronavirusit në fund të verës, e cila ai mund të kufizojë aktivitetet parazgjedhore apo të çojë në një shtrirje të legjislaturës aktuale.

Kroacia deri më tani ka pasur vetëm 95 vdekje dhe rreth 2200 infeksione.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*