Afrika Lindore goditet nga përmbytje vdekjeprurëse  

Kenia, Somalia dhe Ruanda janë goditur nga përmbytje vdekjeprurëse.

Njerëzit janë detyruar të ikin nga shtëpitë e tyre ndërsa lumenjtë kanë shpërthyer digat.

Përmbytja që ka ardhur si rezultat i shirave të dendur të kohëve të fundit ka vrarë më shumë se 260 njerëz në të gjithë Afrikën Lindore.

Kenia është goditur më rëndë, qeveria ka regjistruar deri tani vdekjen e 194.

Në Ruanda, 55 njerëz kanë vdekur dhe përmbytjet kanë vrarë 16 persona në Somali.

Në Ugandë nivelet e larta të ujit kanë bllokuar rreth 200 pacientë brenda një spitali.

Vendet e Afrikës Lindore janë goditur gjithashtu nga një pushtim i karkalecave si dhe nga Covid-19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*