Presidenti Trump akuzon Iranin: Gjatë 15 viteve të fundit, keni fituar gjithnjë e më shumë kontroll mbi Irakun  

Nëpërmjet një postimi në Facebook, presidenti Trump ka paralajmëruar se populli i Irakut nuk dëshiron të sundohet dhe kontrollohet nga Irani.

Sipas Trump, gjatë 15 viteve të fundit, Irani ka fituar gjithnjë e më shumë kontroll mbi Irakun, dhe njerëzit e Irakut nuk janë të kënaqur me këtë dhe në fund kjo nuk do mbarojë mirë.

Postimi i plotë:

Shtetet e Bashkuara i kanë paguar Irakut miliarda dollarë në vit, për shumë vite. Kjo është mbi të gjitha, gjithçka që kemi bërë për ta. Populli i Irakut nuk dëshiron të sundohet dhe kontrollohet nga Irani, por në fund të fundit, kjo është zgjedhja e tyre. Gjatë 15 viteve të fundit, Irani ka fituar gjithnjë e më shumë kontroll mbi Irakun, dhe njerëzit e Irakut nuk janë të kënaqur me këtë. Asnjëherë nuk do të mbarojë mirë!

The United States has paid Iraq Billions of Dollars a year, for many years. That is on top of all else we have done for them. The people of Iraq don’t want to be dominated & controlled by Iran, but ultimately, that is their choice. Over the last 15 years, Iran has gained more and more control over Iraq, and the people of  Iraq are not happy with that. It will never end well!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*