Ursula von der Leyen në krah të Shqipërisë: Shumë respekt për qytetarët shqiptarë, BE është përkrah tyre me dhembshuri dhe me veprim

Nëpërmjet një postimi në Facebook, presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen, ka reaguar mbi tërmetin tragjik që ka kapluar Shqiprinë.

Situata e rëndë e krijuar nga dhjetëra viktamikat e pafat, të cilë mbetën tragjikisht brenda rrënojave të banesave të tyre, si dhe nga pasojat e post-tërmetit, ku shumë banorë humbën të afërtit por edhe banesat e tyre, ka sjellë reagimin e Komisionit Evropian, duke shprehur ngushëllimet si dhe ka ofruar përkrahje ndaj shqiptarëve.

Ursula von der Leyen vlerëson qytetarët shqiptarë që kanë qëndruar të qetë pavarësisht rrethanave, si do që ta dinë, se BE është përkrah tyre me dhembshuri dhe me veprim.

Postimi i plotë:

Presidentja e zgjedhur e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen në Twitter:

“Sapo fola me kryeministrin shqiptar Edi Rama i cili më tregoi për situatën e vështirë pas tërmetit. Kam shumë respekt për qytetarët shqiptarë që kanë qëndruar të qetë pavarësisht rrethanave. Dua që ata të dinë që BE është përkrah tyre me dhembshuri dhe me veprim.

Komisioneri për Menaxhimin e Krizave Janez Lenarčič do të udhëtojë në Shqipëri ditën e mërkurë. Unë i kam kërkuar të më mbajë të informuar rreth situates.”

—–

President-elect of the European Commission Ursula von der Leyen on Twitter:

“Just talked to the Albanian PM Edi Rama who told me about the difficult situation after the earthquake. I have great respect for the Albanian people who’ve remained calm despite the circumstances. I want them to know that the EU is at their side with compassion AND with action. Commissioner for Crisis Management Janez Lenarčič will travel to Albania on Wednesday. I have asked him to keep me closely informed on the situation.”

 

European Commission

EU Neighbourhood & Enlargement

European External Action Service – EEAS

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feu.delegation.albania%2Fposts%2F2527345097335278&width=500″ width=”500″ height=”582″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*