351 vdekje në 24 orë nga COVID-19/ Britania njofton ‘Vlera R’ nën 1  

Britania e Madhe njoftoi sot 351 vdekje më shumë nga koronavirusi, duke e rritur numrin zyrtar të viktimave në 36.393, pasi shkencëtarët e qeverisë paralajmëruan se shkalla e transmetimit është akoma shqetësuese, në prag të daljes jashtë kontrollit.

Ekspertët e ulur në panelin SAGE, zbuluan sot vlerën vendimtare R – numri mesatar i njerëzve që do të kontraktojnë koronavirusin nga një person i infektuar – ishte midis 0.7 dhe 1 në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar për të dytën javë rresht, raporton Dailymail.

Zyrtarët duhet të mbajnë numrin R nën 1, përndryshe shpërthimi do të fillojë të rritet përsëri në mënyrë eksponenciale dhe të kërcënojë një epidemi të dytë.

Vlera R llogarit se sa shpejt përhapet virusi, duke krahasuar të dhëna që përfshijnë pranimet në spital, numrin e pacientëve në kujdesin intensiv, statistikat e vdekjes dhe sondazhet.

  1. Johnson ka thënë që ministrat do të vendosnin përsëri kontrollet nëse shkalla e transmetimit të virusit filloi të rritet përsëri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*