Home » Archives by category » Topics

Lufte e Vogel e Ftohte : Rusia, Evropa, SHBA-ja

Lufte e Vogel e Ftohte : Rusia, Evropa, SHBA-ja

Nga George Friedman  Kaosi në Rusi Rusia kaloi nëpër dy faza në bote pas Luftes se Ftohte.E para  ishte kaosi që pashmangshmërisht pasoi kolapsin e Bashkimit Sovjetik. Kaosi ndonjëherë mund të ngatërrohet me liberalizmin dhe shumë mendojnë se pas Bashkimit Sovjetik Rusia ishte liberale. Por Rusia  nën Boris Jelcin-in ishte më pak liberale se kaotike, […]

Shkatërrimi i armëve kimike të Sirisë dhe roli I Shqiperise

Shkatërrimi i armëve kimike të Sirisë dhe roli I Shqiperise

Tirane, 18 shtator Ndërsa planet për shkatërrimin e stoqeve të armëve kimike të Sirisë jane duke marrë formë, madhësia e nje operacioni te tille nuk duhet të neglizhohet. Përpjekje do të duhen per vite me rradhe, te cilat jo tërësisht do të eleminojne kërcënimin e përdorimit të armëve kimike në nje kohe te afërt dhe […]

Intergrimi i Mbrojtjes ne EU

Intergrimi i Mbrojtjes ne EU

Intergrimi i Mbroitjes ne EU Përmbledhje Mungesa e integrimit të mbrojtjes në mesin e vendeve të BE është një kujtesë se blloku është ende një grup prej 28 komb-shteteve te pangjahme  me shqetësimet e veta të sigurisë kombëtare. Komisioni Evropian po përpiqet për bashkiminin e zmadhuar te burimeve dhe lidhjeve më të forta në mesin […]

Cyber Security

Cyber Security

SAN FRANCISCO — Just a few weeks after President Obama issued an executive order aimed at protecting the country’s critical infrastructure against cyberattacks, White House officials came to a major cybersecurity conference to lobby for industry support on the new order. Throughout the weeklong RSA cybersecurity conference, top administration officials stressed that the successful execution […]

Europa ne krize nga kisha dhe partite

Europa ne krize nga kisha dhe partite

“EUROPA NE KRIZE NGA KISHA DHE PARTITE” Ainshtaini ka thene: Shkenca pa Fene eshte e Gjymtuar, Feja pa Shkencen eshte e Verber. Duke falenderuar z. Blushi per hapjen e kesaj teme qe me te vertete eshte e vonuar ne shoqerine tone do te mundohem te jap disa mendime te mia pa dashur te kundershtoj cfare […]

New security threats impose Western Balkan countries a new way of doing intelligence

New security threats impose Western Balkan countries a new way of doing intelligence

Mimoza DUKA

Sfidat ligjore të integrimit në NATO, Një çështje kushtetuese për tu zgjidhur

Rezart TERSHANA